Αν σου αρέσει κι εσένα η κολοκύθα σου έχω την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα και μάλιστα – θα πάθεις σοκ – με γλυκιά κίτρινη κολοκύθα!
Φτιάξε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείς!
Υλικά:
- 4 ψιλοκομμένες τορτίγιες σε λεπτές λωρίδες
- 500 γρ. μαγειρεμένη κολοκύθα (ψητή ή στον ατμό)
- 200 γρ. φέτα
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. baking powder
- Αλάτι – πιπέρι
- Θυμάρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφού έχουμε πασπαλίσει τον πάτο με λίγο σουσάμι.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Extra tip:
Για μεγαλύτερη απόλαυση τη σερβίρουμε όσο είναι ζεστή!
Καλή απόλαυση!!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…