Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την ιδανική λύση: Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού!
Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και super τραγανή επιλογή που είμαι σίγουρη ότι θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά (για δύο ρολά σπανακόπιτα):
- 6 φύλλα ρυζιού
- 120 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή καταψυγμένο)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 60 γρ. φέτα & 60 γρ. ανθότυρο
- 2 αυγά
- Αλάτι & πιπέρι
- Λίγο γάλα
- Μαύρο & λευκό σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι και τον άνηθο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα, το ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα σε ένα ταψάκι.
Βουτάμε τα φύλλα ρυζιού ένα-ένα στο μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώνουν.
Στρώνουμε 3 φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο να επικαλύπτονται και από πάνω άλλη μία στρώση.
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, τυλίγουμε σε ρολό, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Απολαμβάνουμε την πιο γρήγορη, νόστιμη και τραγανή σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού!
Καλή απόλαυση!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής εδώ!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!
Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…