Στις 27 Αυγούστου γιορτάζουμε τον Άγιο Φανούριο και όλη η Ελλάδα φτιάχνει την πιο νόστιμη παραδοσιακή πίτα, φανουρόπιτα!
Σας έχω, λοιπόν, την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για την ωραιότερη αφράτη φανουρόπιτα που μπορείτε να την φτιάξετε όλο το χρόνο!
Υλικά
- 400 αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του (+1 κ.γ. Baking powder)
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη (ή κανονική αλλά θέλει πιο καλό ανακάτεμα για να λιώσει καλά η ζάχαρη)
- 200 γρ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
- 250 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 60 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια – κανέλα – γαρύφαλλο.
- Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2 με 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες που τις έχουμε προηγούμενος περάσει από λίγο αλεύρι.
- Λαδώνουνε ένα στρογγυλό ταψάκι (26 εκ.), πασπαλίζουμε το πάτο λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50- 60 λεπτά.
- Τσεκάρουμε το κέντρο της φανουρόπιτας με μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά πριν την βγάλουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την ποτέ με άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα!
Θέλεις να φτιάξεις το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα, μόνο με λίγη υπομονή και πολλή αγάπη; Σου έχω την…
Νηστίσιμη Σοκολατένια κρέμα με σιμιγδάλι!
Θέλεις ένα εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό που θα σε ξετρελάνει; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατένια κρέμα…
Συντηρητικά: Ποια πρέπει να προσέξετε!
Σίγουρα έχεις διαβάσει ή έχεις ακούσει για τα διάφορα συντηρητικά που προστίθενται στα τρόφιμα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους,…