Νηστίσιμο σαγανάκι θαλασσινών! - Aliona Stratulat
Skip to content

Νηστίσιμο σαγανάκι θαλασσινών!

08 Μαρ 2025
/
νηστίσιμο σαγανάκι θαλασσινών

Ένα νηστίσιμο σαγανάκι θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και καλαμαράκια εντελώς ασυνήθιστο, αλλά εκπληκτικά νόστιμο! Ο συνδυασμός ούζου και θαλασσινών είναι απίστευτος και μόλις το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί δεν είναι πάντα απαραίτητο το τυρί σε ένα σαγανάκι θαλασσινών.

  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά
  • 200 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γρ. μύδια
  • 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσο ή 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας
  • 1 σφηνάκι ούζο ή 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο (ή το κρεμμύδι) μαζί με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το ούζο (ή το κρασί) και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να μαγειρευτούν όλα τα θαλασσινά.

Το σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά!

Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!

Καλή απόλαυση!

Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!

Διαβάστε επίσης

Στραπατσάδα ή Καγιανάς: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!

Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά…

Μάθετε περισσότερα

Μηλόξυδο για Αδυνάτισμα: Αλήθεια ή Μύθος;

Το μηλόξυδο, γνωστό διεθνώς ως apple cider vinegar (ACV), αποτελεί προϊόν ζύμωσης των σακχάρων του χυμού μήλου. Αρχικά μετατρέπονται σε…

Μάθετε περισσότερα

Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού! Χωρίς να ανοίξεις φύλλο!

Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας