Διατροφή για κλινικές παθήσεις
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τη βελτίωση ή την αντιμετώπιση μιας παθολογικής κατάστασης, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τα σωστά βήματα για την αξιολόγηση ενός κλινικού περιστατικού, όπως η λήψη ενός λεπτομερούς ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου διατροφικού προγράμματος, αποκλειστικά βάσει των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών του διαιτώμενου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αντιμετώπιση της παθολογικής κατάστασης.