fbpx
Skip to content

Σπιτικό τυρί με 1 μόνο υλικό και 3 απλές κινήσεις!

23 Μάι 2024
/
τυρι

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τη δική σου μυζήθρα με μόνο 1 υλικό και 3 απλές και πανεύκολες κινήσεις;

Κι όμως, γίνεται!!

✅Βάζουμε το γάλα σε ένα γυάλινο σκεύος.

✅Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες μέχρι να αρχίζει να κόβει το γάλα και να ξεχωρίζει σε στερεό και υγρό (γίνεται ξυνόγαλο).

✅Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου: όσο πιο ζεστό είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ξινίσει το γάλα.

✅Ρίχνουμε το ξυνόγαλο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις.

✅Δεν υπερθερμαίνουμε το γάλα, πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό.

✅Περίπου μετά από 10–15 λεπτά, το μίγμα θα απόκτηση την υφή του cottage cheese.

✅Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος στον οποίο έχουμε τοποθετήσει μια γάζα ή τούλι.

✅Δένουμε τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί και το αφήνουμε να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες.

Τόσο απλά και εύκολα έχεις ένα πεντανόστιμο σπιτικό τυρί!!

Καλή απόλαυση!!

Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!

Διαβάστε επίσης

Σεμιφρέντο Φραουλίνο

Σεμιφρέντο φράουλα: Πιάσανε για τα καλά οι ζεστές και πιστεύω πως χρειαζόμαστε επειγόντως κάτι δροσερό και νόστιμο! Έχω να σου…

Μάθετε περισσότερα

Δυσανεξία στη γλουτένη: Τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα & πώς θα την αντιμετωπίσω!

Η δυσανεξία στη γλουτένη, επίσης γνωστή ως ευαισθησία στη γλουτένη ή ευαισθησία μη-κοιλιακής γλουτένης (NCGS), είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται …

Μάθετε περισσότερα

Διαφορετική ζεστή σαλάτα σπανάκι με ντομάτα & σουσάμι!

Αν έχεις βαρεθεί την κλασική σαλάτα, σου έχω μια πρόταση. Δοκίμασε αυτή την παραλλαγή ζεστής σαλάτας με σπανάκι, ντομάτα και…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας