Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τη δική σου μυζήθρα με μόνο 1 υλικό και 3 απλές και πανεύκολες κινήσεις;
Κι όμως, γίνεται!!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα σε ένα γυάλινο σκεύος.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες μέχρι να αρχίζει να κόβει το γάλα και να ξεχωρίζει σε στερεό και υγρό (γίνεται ξυνόγαλο).
- Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου: όσο πιο ζεστό είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ξινίσει το γάλα.
- Ρίχνουμε το ξυνόγαλο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις.
- Δεν υπερθερμαίνουμε το γάλα, πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό.
- Περίπου μετά από 10–15 λεπτά, το μίγμα θα απόκτηση την υφή του cottage cheese.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος στον οποίο έχουμε τοποθετήσει μια γάζα ή τούλι.

- Δένουμε τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί και το αφήνουμε να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες.
Τόσο απλά και εύκολα έχεις ένα πεντανόστιμο σπιτικό τυρί!!
Καλή απόλαυση!!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα!
Θέλεις να φτιάξεις το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα, μόνο με λίγη υπομονή και πολλή αγάπη; Σου έχω την…
Νηστίσιμη Σοκολατένια κρέμα με σιμιγδάλι!
Θέλεις ένα εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό που θα σε ξετρελάνει; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατένια κρέμα…
Συντηρητικά: Ποια πρέπει να προσέξετε!
Σίγουρα έχεις διαβάσει ή έχεις ακούσει για τα διάφορα συντηρητικά που προστίθενται στα τρόφιμα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους,…