Ζυμαρικά με ραγού μανιταριών: Μια νηστίσιμη απόλαυση που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η νηστεία της Σαρακοστής έχει ξεκινήσει και ήδη μετά από μια εβδομάδα δεν ξέρεις τι άλλο νηστίσιμο φαγητό να μαγειρέψεις που να είναι και νόστιμο και να σου παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά;
Ε, τότε μαγείρεψε σήμερα, τα ζυμαρικά με ραγού μανιταριών και θα με θυμηθείς!
Υλικά:
- 500 γρ. ζυμαρικά από αλεύρι κόκκινες φακές @ospria_farsalwn
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1/2 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονσέρβα
- Αλάτι – Πιπέρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με το ραγού μανιταριών και τριμμένα καρυδιά.
Καλή όρεξη!
Καλή απόλαυση!!!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Στραπατσάδα ή Καγιανάς: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!
Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά…
Μηλόξυδο για Αδυνάτισμα: Αλήθεια ή Μύθος;
Το μηλόξυδο, γνωστό διεθνώς ως apple cider vinegar (ACV), αποτελεί προϊόν ζύμωσης των σακχάρων του χυμού μήλου. Αρχικά μετατρέπονται σε…
Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού! Χωρίς να ανοίξεις φύλλο!
Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την…