Γεμιστά μπισκότα με φουντουκοβούτυρο
Skip to content

Γεμιστά μπισκότα με φουντουκοβούτυρο

16 Μαρ 2023
/

Ένα μπισκοτάκι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι, πόσο μάλλον τα Σαββατοκύριακα, και επειδή το καλύτερο είναι το σπιτικό, σήμερα σας έχω υγιεινά μπισκότα γεμιστά με φουντουκοβούτυρο.

Είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και απίστευτα νόστιμα!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 70 γρ. αλεύρι φουντουκιού ή αμυγδάλου
  • 80 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 20 γρ. στέβια
  • 120 γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 20 γρ. κακάο
  • 2 αβγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. φουντουκοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 1.5 κ.σ. Μέλι

Did you know?

Το φουντουκοβούτυρο είναι μια τροφή υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που σημαίνει ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας μπορεί να μας παράσχει όλα τα καλά συστατικά που μπορεί να μας προσφέρει.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22-22 περίπου μπαλάκια των 25 γρ. το καθένα και πιέζουμε το κάθε μπαλάκι στη παλάμη μας για να λεπτύνουν και να πλατύνουν λίγο.

Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και θα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 7-8 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τελείως τα μπισκότα, τα κολλάμε ανά δύο με 1 κ.γ. από την γέμιση μας.

Extra tips:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι φουντουκιού με αμυγδάλου ή βρώμης.

Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών της αρεσκείας σας

Καλή απόλαυση!!!

Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!

Διαβάστε επίσης

Στραπατσάδα ή Καγιανάς: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!

Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά…

Μάθετε περισσότερα

Μηλόξυδο για Αδυνάτισμα: Αλήθεια ή Μύθος;

Το μηλόξυδο, γνωστό διεθνώς ως apple cider vinegar (ACV), αποτελεί προϊόν ζύμωσης των σακχάρων του χυμού μήλου. Αρχικά μετατρέπονται σε…

Μάθετε περισσότερα

Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού! Χωρίς να ανοίξεις φύλλο!

Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας