fbpx
Skip to content

Γιατί να επισκεφτείς έναν επαγγελματία Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

09 Ιούν 2023
/
Γιατί να πάω σε έναν Διαιτολόγο - Διατροφολόγο

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι καλούνται να απαντήσουν το εξής ερώτημα:

«Αφού ήδη ξέρω τι πρέπει να κάνω, τι πρέπει να τρώω γιατί να πάω σε Διατροφολόγο – Διαιτολόγο;».

Και, η αλήθεια είναι πως πλέον ο κόσμος είναι αρκετά ενημερωμένος σχετικά με όσα αφορούν την υγεία και τη διατροφή. Η πρόσβαση σε επιστημονικές πηγές είτε μέσα από το Διαδίκτυο είτε μέσα από τα ΜΜΕ είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Είναι, όμως, αυτή η ενημέρωση αρκετή ώστε να καταφέρει κανείς να αλλάξει τη σχέση του με τη διατροφή και να μπορέσει να διαχειριστεί το βάρος του;

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να επισκεφτείς ή όχι έναν επαγγελματία διατροφολόγο-διαιτολόγο, σου έχω τους 6+1 λόγους για να κλείσεις το ραντεβού σου τώρα!

Πότε πρέπει να πάω σε έναν Διαιτολόγο – Διατροφολόγο;

Όταν χρειάζεται να πάρεις ή να χάσεις βάρος.

Τα διατροφικά προγράμματα που ετοιμάζουν οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι βασίζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε διαιτώμενου. Δεν αποτελούν στερητικές δίαιτες αλλά διατροφική εκπαίδευση. Έτσι, οι διατροφικές συνήθειες και επιλογές σου θα βελτιωθούν και η υγιεινή διατροφή να γίνει μια απολαυστική συνήθεια στην καθημερινότητά σου. Κάθε διαιτώμενος είναι ένας διαφορετικός οργανισμός με διαφορετικές ανάγκες και συνήθειες. Έτσι και η απώλεια βάρους ή η προσθήκη αντίστοιχα δεν βασίζονται σε κοινούς και ενιαίους κανόνες, αλλά σε εξατομικευμένα προγράμματα.

Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που χρειάζεται διατροφική αντιμετώπιση.

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας που χρειάζεται διατροφική αντιμετώπιση θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο με εξειδίκευση στην εκάστοτε πάθηση.

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας που χρειάζεται διατροφική αντιμετώπιση θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο με εξειδίκευση στην εκάστοτε πάθηση. Εκείνος διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία ώστε να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει με τον βέλτιστο τρόπο την κλινική σου κατάσταση.

Όταν προσπαθείς να μείνεις έγκυος ή θηλάζεις.

Αν σκέφτεσαι να γίνεις μανούλα ή έχεις μάθει ήδη τα ευχάριστα τότε είναι η κατάλληλη περίοδος να επισκεφτείς έναν επαγγελματία διατροφολόγο-διαιτολόγο! Θα σε καθοδηγήσει σε όλη τη διάρκεια να ανταποκριθείς διατροφικά στις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού σου. Με τον διατροφολόγο θα βελτιώσεις τη διατροφή σου ώστε να έχεις μια ομαλή εγκυμοσύνη. Θα διασφαλίσεις έτσι την υγεία του οργανισμού σου, θα εξασφαλίσεις την ομαλή και υγιή ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και του βρέφους σου κατά την περίοδο του θηλασμού.

Όταν έχεις επιλέξει ή σκέφτεσαι να ακολουθήσεις χορτοφαγική διατροφή

Έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να ακολουθείς χορτοφαγική διατροφή;

Ο διατροφολόγος θα είναι πολύτιμος σύμμαχος σε αυτήν σου την επιλογή! Θα σε εκπαιδεύσει και θα σε καθοδηγήσει στη διαδικασία αντικατάστασης των ομάδων τροφίμων και στο να εμπλουτίσεις το διατροφικό σου πρόγραμμα. Έτσι θα αποφύγεις τον κίνδυνο ελλείψεων σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, κάτι που συμβαίνει συχνά σε άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή χωρίς την επιμέλεια του διαιτολόγου-διατροφολόγου.

Όταν θέλεις να βελτιώσεις τη διατροφή σου και τη διατροφή της οικογένειάς σου.

Ο διατροφολόγος θα σε εκπαιδεύσει να βελτιώσεις τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές τόσο τις προσωπικές όσο και ολόκληρης της οικογένειάς σου. Μπορεί να σε καθοδηγήσει στην πορεία προς μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Θα σου μάθει για παράδειγμα πώς να διαβάζεις τις ετικέτες τροφίμων, εναλλακτικούς τρόπους μαγειρικής, πώς να τρως όταν βρίσκεσαι έξω. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως τα παιδιά μιμούνται τους γονείς! Ο διατροφολόγος είναι ένας καλός τρόπος να μάθει όλη η οικογένεια να τρέφεται σωστά!

Όταν θες να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη από την άθλησή σου

Με βάση το είδος και τις απαιτήσεις του αθλήματος, ο διατροφολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να θέσεις στόχους και θα δημιουργήσει το κατάλληλο διατροφικό πλάνο που θα ταιριάζει απόλυτα με τα ατομικά σου χαρακτηριστικά (ηλικία, ύψος, βάρος) και θα σου προσφέρει εμφανή αποτελέσματα και καλύτερη απόδοση.

Όταν είσαι υπέρμαχος της πρόληψης

Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό σοβαρών χρόνιων παθήσεων, τότε ο διατροφολόγος θα σταθεί πολύτιμος σύμμαχός σου ώστε να νικήσεις τις πιθανότητες εμφάνισης της πάθησης, βελτιώνοντας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου, γενικότερα. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποδεδειγμένα έχει συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Θα ήθελα να θυμάσαι πως χρέος ενός Διαιτολόγου-Διατροφολόγου είναι να ενημερώνεται και να λαμβάνει υπόψη του τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, με νέες έρευνες και στοιχεία, που αφορούν τη διατροφή και την υγεία. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να βασίζεται και να καθοδηγεί σωστά και κατάλληλα τα άτομα που παρακολουθεί. Στόχος του είναι η σωστή αξιολόγηση, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία διατροφικών προβλημάτων και συνηθειών του ατόμου. 

Είναι πολύ σημαντικό, ο διατροφολόγος που θα επιλέξεις να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να νιώθεις άνετα και οικεία μαζί του. Δεν αρκεί να σου τον έχει συστήσει ο / η κολλητός/η φίλος/η ή κάποιος γνωστός/συγγενής. Αν εσύ ο ίδιος δεν νιώσεις άνετα, δεν αισθανθείς ότι έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να πορευτείτε μαζί στον δρόμο προς τη βελτίωση της διατροφής και της υγείας σου, τότε δεν θα πετύχεις τους στόχους σου.

Θες να μαθαίνεις πρώτη/ος τα πάντα για την υγεία και τη διατροφή; Ακολούθησε το προφίλ μου στο Instagram και κάνε Like στη σελίδα μου στο Facebook!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις εδώ μαζί μου!

Διαβάστε επίσης

Τα πιο υγιεινά μελομακάρονα

Tα πιο γρήγορα, τα πιο νόστιμα και τα πιο υγιεινά μελομακάρονα που έχεις φάει ποτέ! Υλικά Did you know? Τα…

Μάθετε περισσότερα

Πονόλαιμος: Τι να φάω όταν δεν μπορώ να καταπιώ;

Ο πονόλαιμος, αν και μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, αποτελεί ένα συχνό και άκρως ενοχλητικό σύμπτωμα ενός κρυολογήματος ή…

Μάθετε περισσότερα

Πρωτεϊνούχα ψωμάκια | Θα τα λατρέψεις!

Πρωτεϊνούχα ψωμάκια χωρίς αλεύρι, χωρίς μαγιά, χωρίς ζύμωμα από κόκκινες φακές. Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, πολύ χορταστικά και…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας