Μπανάνα bread baked oatmeal ή αλλιώς ένα υγιεινό, νόστιμο και αρωματικό πρωινό ή snack για να δοκιμάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο!
Υλικά
- 3 μπανάνες λιωμένες (πολύ ώριμες)
- 2.5 φλ. βρώμη (όχι αλεσμένη)
- ½ φλ. τριμμένη καρύδα
- 2 φλ. γάλα ή φυτικό ρόφημα γάλακτος
- 2 κ.σ φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
- 2 κ. σ. αλεσμένος λιναρόσπορος
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. γ. υγρή βανίλια ή 1 βανίλια
- 2 κ. σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Τoppings:
Μπανάνα – σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αρχικά, ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 6 κ. σ. νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά ώστε να πήξει.
Έπειτα, σε έναν μπολ προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη καρύδα, τη σοκολάτα, το μουλιασμένο λιναρόσπορο, μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη βρώμη και το baking και ανακατεύουμε μέχρι όλα να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με λίγο λάδι και αδειάζουμε το μείγμα.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο, καλύπτουμε προαιρετικά με φέτες μπανάνας και με σταγόνες σοκολάτας, νιφάδες καρύδας ή οποιαδήποτε άλλα υλικά.
Τέλος, Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Και… έτοιμο το Μπανάνα bread baked oatmeal!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Τα πιο υγιεινά μελομακάρονα
Tα πιο γρήγορα, τα πιο νόστιμα και τα πιο υγιεινά μελομακάρονα που έχεις φάει ποτέ! Υλικά Did you know? Τα…
Πονόλαιμος: Τι να φάω όταν δεν μπορώ να καταπιώ;
Ο πονόλαιμος, αν και μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, αποτελεί ένα συχνό και άκρως ενοχλητικό σύμπτωμα ενός κρυολογήματος ή…
Πρωτεϊνούχα ψωμάκια | Θα τα λατρέψεις!
Πρωτεϊνούχα ψωμάκια χωρίς αλεύρι, χωρίς μαγιά, χωρίς ζύμωμα από κόκκινες φακές. Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, πολύ χορταστικά και…