Παντρέψαμε τη φάβα με καραμελωμένα ντοματίνια και ο γάμος… Πέτυχε! Φυσικά δεν έτυχε, αφού η βελούδινη υφή της φάβας με καραμελωμένα ντοματίνια είναι ο απόλυτος συνδυασμός!
Η φάβα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο και φυλλικό οξύ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά να νιώσεις γρήγορα κορεσμό και σε κρατά χορτάτη/ο για πολλή ώρα.
Υλικά:
- Φάβα
- Ντοματίνια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Μέλι
- Ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα με 1 ξερό κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι – πιπέρι.
Αφού βράσει καλά και χυλώσει, την βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή multi και πολτοποιούμε για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Παράλληλα, βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα πιρέξ, πασπαλίζουμε με αλάτι – πιπέρι – θυμάρι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και λίγο μέλι.
Ψήνουμε τα ντοματίνια στους 200C° στον αέρα για 15 – 20 λεπτά.
Παντρεύουμε τη βελούδινη υφή της με τα ψητά ντοματίνια και σερβίρουμε!
Είμαι σίγουρη ότι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου και θα ξετρελάνει ακόμη και τους πιο δύσκολους κριτές που συνήθως είναι τα παιδιά!
Καλή σου απόλαυση!!!
Αν θέλεις να βλέπεις πρώτη όλες τις γλυκές και αλμυρές, υγιεινές συνταγές που ετοιμάζω; Ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…