Τραχανότο twist! Φυσικά με αγαπημένη κολοκύθα!!
Λατρεύεις το τραχανότο; Έχεις δοκιμάσει να το συνδυάσεις με κολοκύθα;
Μία συνταγή τόσο εύκολη και γρήγορη που είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείς!
Ο συνδυασμός του ξινού τραχανά με τη γλυκιά κολοκύθα, τα αρώματα της πάπρικας και του σκόρδου είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
Υλικά:
- 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
- 80 γρ. τραχανάς ξινός
- 25 ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500-600 ml νερό ζεστό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Αλάτι – πιπέρι
- 0,5 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και την κολοκύθα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Έπειτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει ο τραχανάς όπως όταν φτιάχνουμε ριζότο!
Για το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε τα φιστίκια από πάνω!
Σίγουρα αυτή η συνταγή για τραχανότο θα σου μείνει αξέχαστη!
Καλή απόλαυση!!!
Θέλεις να βλέπεις πρώτη όλες τις γλυκές και αλμυρές, υγιεινές συνταγές που ετοιμάζω; Ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…