Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια φούρνου, αφράτα, ζουμερά και χωρίς σκόρδο & κρεμμύδι, για σένα που έχεις ευαίσθητο στομάχι ή Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.
Δεν φουσκώνουν, δεν βαραίνουν και είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στο σκόρδο ή το κρεμμύδι, αλλά θέλουν να απολαύσουν τα κεφτεδάκια με γεύση & υφή όπως τα παραδοσιακά!
Υλικά:
- 500 γρ. κιμά (κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο)
- 3 κ.σ. βρώμη
- 1 αυγό
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο (οπωσδήποτε στο ψιλό τρίφτη)
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ιδανικά με το χέρι
Χτυπάμε το μείγμα 2-3 φορές μέσα στο μπολ
Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεί
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια
Ψήνουμε:
Στον φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά
Ή στο air fryer στους 180°C για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tip σερβιρίσματος
Σέρβιρέ τα με γιαούρτι & λίγο δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο). Αν έχεις δυσανεξία και στον δυόσμο, άφησέ τον στην άκρη, το γιαούρτι μόνο του κάνει τέλειο dip!
Καλή απόλαυση!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής εδώ!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…
Μολδαβική κοτόσουπα
Αυτή η παραδοσιακή μολδαβική κοτόσουπα (ZEAMĂ CU TĂIEȚEI), εκτός από πεντανόστιμη είναι και θεραπευτική. Περιέχει borș acru (μπορς άκρου), ένα…