Φτιάξτε ένα καταπληκτικό cheesecake με βάση τα μελομακάρονα και μαρμελάδα μανταρίνι.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά:
Για τη βάση
- 240 γρ. μελομακάρονα
- 1 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
Για τη βάση
- 10 φύλλα ζελατίνης
- 50 μλ. γάλα ζεστό
- 350 γρ. τυρί κρέμα light
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 2 κ.σ. μέλι
Σερβίρουμε με:
- Μαρμελάδα Μανταρίνι
Εκτέλεση:
Σπάμε με τα χέρια τα μελομακάρονα, τα ανακατεύουμε με το ταχίνι και τα ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Πιέζουμε και απλώνουμε παντού τα μελομακάρονα ώστε να καλύψουμε όλη τη βάση.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε μαλακώσουν καλά.
Βάζουμε το τυρί κρέμα με το μέλι στον κάδο του μίξερ και έπειτα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια ανακατεύουμε.
Στύβουμε καλά τις ζελατίνες.
Τις λιώνουμε στο ζεστό γάλα και τις αφήνουμε λίγο ώστε να κρυώσουν.
Τις ρίχνουμε στον κάδο και ανακατεύουμε πάλι.
Βγάζουμε την βάση από την κατάψυξη, αδειάζουμε τη γέμιση από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Τέλος, σερβίρουμε το cheescake με μαρμελάδα μανταρίνι.
Απολαύστε το πιο νόστιμο cheesecake με μελομακάρονα και μαρμελάδα μανταρίνι
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Στραπατσάδα ή Καγιανάς: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!
Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά…
Μηλόξυδο για Αδυνάτισμα: Αλήθεια ή Μύθος;
Το μηλόξυδο, γνωστό διεθνώς ως apple cider vinegar (ACV), αποτελεί προϊόν ζύμωσης των σακχάρων του χυμού μήλου. Αρχικά μετατρέπονται σε…
Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού! Χωρίς να ανοίξεις φύλλο!
Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την…