Θέλεις ένα γρήγορο και νόστιμο βραδινό που να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε υδατάνθρακες και χαμηλό σε θερμίδες; Σου έχω την πιο εύκολη λύση: Τρυφερό κοτόπουλο στήθος ψητό με σπιτικό τζατζίκι!
Υλικά:
Για τη μαρινάδα:
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- λίγο ελαιόλαδο
- αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι –δεντρολίβανο)
- αλατοπίπερο.
Για το τζατζίκι:
- 1 αγγουράκι τριμμένο
- 1/2 γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι – πιπέρι – σκόνη σκόρδου
(Αν δεν θέλεις σκόρδο μπορείς να βάλεις θυμάρι ή ρίγανη ή πάπρικα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο να μαριναριστεί (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο ή στο air fryer (όπου και αν το ψήσουμε προσοχή στον χρόνο ψησίματος, το κοτόπουλο για να διατηρήσει τους ζωμούς του δεν πρέπει να ψηθεί για πάρα πολύ ώρα!)
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το σπιτικό τζατζίκι και απολαμβάνουμε!
Και ένα μικρό Tip: Μπορείς να έχεις τα φιλέτα στη μαρινάδα στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αφού έτσι διατηρούνται περισσότερο και να βγάζεις όποτε θέλεις να τα ψήσεις!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Στραπατσάδα ή Καγιανάς: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!
Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά…
Μηλόξυδο για Αδυνάτισμα: Αλήθεια ή Μύθος;
Το μηλόξυδο, γνωστό διεθνώς ως apple cider vinegar (ACV), αποτελεί προϊόν ζύμωσης των σακχάρων του χυμού μήλου. Αρχικά μετατρέπονται σε…
Σπανακόπιτα με φύλλα ρυζιού! Χωρίς να ανοίξεις φύλλο!
Λατρεύεις τη σπανακόπιτα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη η διαδικασία να ανοίγεις φύλλο σε κουράζει; Ε, σου έχω την…