Παντζάρια γεμιστά… με τόνο, γιαούρτι και καρύδια: Ένα ελαφρύ πιάτο με τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα δεν θα βρεις σε κανένα άλλο!
Μπορείς να το απολαύσεις ως μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα! Είναι ένα πλήρες πιάτο και θα σε κρατήσει χορτάτο για αρκετή ώρα.
Από τον τόνο και το γιαούρτι θα πάρεις μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης, από τα καρύδια – καλά λιπαρά (ωμέγα-3) και από το παντζάρι υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
Να σας ξαναθυμίσω ότι το παντζάρι εκτός ότι είναι πλούσιο σε διάφορες βιταμίνες και νιτρικά άλατα που ευνοούν την καρδιαγγειακή λειτουργεία. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι ένα από τα φυτά με την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.
Υλικά:
- 6-7 μέτρια παντζάρια βρασμένα και κρύα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- ½ κεσεδάκι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 3-4 κ.σ ξύδι (λίγο ξύδι για να ξεπλύνουμε το εσωτερικό των παντζαριών)
- 1 κουτάκι τόνο σε νερό καλά σουρωμένο
- Τριμμένο σκόρδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- 4 κ. σ. τριμμένη ψίχα παντζαριού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια αφού κρυώσουν και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα με ένα μικρό κουταλάκι. Βάζουμε λίγο ξύδι και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τον τόνο, την τριμμένη ψίχα παντζαριού, τα καρύδια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα παντζάρια με τη γέμιση κα τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη καρυδόψιχα!
Καλή απόλαυση!!!
Θέλεις να βλέπεις πρώτη όλες τις γλυκές και αλμυρές, υγιεινές συνταγές που ετοιμάζω; Ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…