Ένα μπισκοτάκι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι, πόσο μάλλον τα Σαββατοκύριακα, και επειδή το καλύτερο είναι το σπιτικό, σήμερα σας έχω υγιεινά μπισκότα γεμιστά με φουντουκοβούτυρο.
Είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και απίστευτα νόστιμα!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 70 γρ. αλεύρι φουντουκιού ή αμυγδάλου
- 80 γρ. αλεύρι βρώμης
- 20 γρ. στέβια
- 120 γρ. φουντουκοβούτυρο
- 20 γρ. κακάο
- 2 αβγά
- μια πρέζα αλάτι
- 1.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. φουντουκοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
- 1.5 κ.σ. Μέλι
Did you know?
Το φουντουκοβούτυρο είναι μια τροφή υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που σημαίνει ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας μπορεί να μας παράσχει όλα τα καλά συστατικά που μπορεί να μας προσφέρει.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22-22 περίπου μπαλάκια των 25 γρ. το καθένα και πιέζουμε το κάθε μπαλάκι στη παλάμη μας για να λεπτύνουν και να πλατύνουν λίγο.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και θα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τελείως τα μπισκότα, τα κολλάμε ανά δύο με 1 κ.γ. από την γέμιση μας.
Extra tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι φουντουκιού με αμυγδάλου ή βρώμης.
Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών της αρεσκείας σας
Καλή απόλαυση!!!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…