Η απόλυτη συνταγή για πατάτες baby αν αγαπάς τις πατάτες και θέλεις να απολαύσεις μια λίγο διαφορετική, υγιεινή συνταγή!
Η πατάτα ή αλλιώς το γεώμηλο είναι ένα λαχανικό αμυλώδες με πλούσια θρεπτική αξία. Οι πατάτες ανήκουν στην οικογένεια των σκιαδοφόρων λαχανικών μαζί με την ντομάτα τη μελιτζάνα αλλά και τα καπνά.
Μπορείς να τις καταναλώσεις τηγανητές, βραστές, σε σούπες, στο γκρίλ αλλά και ψητές στο φούρνο. Είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών και αποτελούν συνοδευτικό σε πάρα πολλά πιάτα.
Σήμερα, θα δούμε έναν από τους αγαπημένους μου τρόπους για να τις μαγειρέψουμε!
Υλικά:
- Πατάτες baby με τη φλούδα τους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα του
- 1 κλωνάρι φρέσκο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες για 10΄.
Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το λάδι.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C° για 30-40, γυρίζοντας τις πατάτες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Καλή απόλαυση σε όλους!!!
Αν θέλεις να μάθεις και άλλους υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος πάτησε εδώ!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…