Πατζαροσαλάτα με τόνο, γιαούρτι και καρύδια
Skip to content

Πατζαροσαλάτα με τόνο, γιαούρτι και καρύδια

20 Μαρ 2023
/
Πατζαροσαλάτα

Πατζαροσαλάτα με τόνο γιαούρτι και καρύδια, απλά εντυπωσιακή και πεντανόστιμη!

Αυτή η σαλάτα με παντζάρια και τόνο είναι απλά εντυπωσιακή και πεντανόστιμη.

Είναι μία συνταγή που συνοδεύει και ταιριάζει καταπληκτικά με τα πιάτα σας και φυσικά είναι μια εξαιρετική πρόταση για κάθε τραπέζι.

Υλικά:

  • 5-6 μέτρια παντζάρια βρασμένα και κρύα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 % λιπαρά
  • ½ κεσεδάκι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 3-4 κ. σ. ξύδι
  • 1 κουτάκι τόνο σε νερό καλά σουρωμένο
  • Πολτοποιημένο σκόρδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά, κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο, το σκόρδο, το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το αλάτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά την παντζαροσαλάτα και στη συνέχεια την αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Τέλος, τη σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο γιαούρτι και καρύδια (δεν φαντάζεστε πόσο θα απογειώσουν τη γεύση της)

Extra Tip: Μαζί με το γιαούρτι μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μαγιονέζα για περισσότερη ένταση στην πατζαροσαλάτα σας

Καλή Απόλαυση!☺

Μπορείς εδώ να δεις περισσότερα για την πατζαροσαλάτα με τόνο, γιαούρτι και καρύδια και να μου πεις τα σχόλια σου και με ρωτήσεις περισσότερα για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης

Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!

Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…

Μάθετε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…

Μάθετε περισσότερα

Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας

Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας