Φτιάξτε ένα καταπληκτικό cheesecake με βάση τα μελομακάρονα και μαρμελάδα μανταρίνι.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά:
Για τη βάση
- 240 γρ. μελομακάρονα
- 1 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
Για τη βάση
- 10 φύλλα ζελατίνης
- 50 μλ. γάλα ζεστό
- 350 γρ. τυρί κρέμα light
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 2 κ.σ. μέλι
Σερβίρουμε με:
- Μαρμελάδα Μανταρίνι
Εκτέλεση:
Σπάμε με τα χέρια τα μελομακάρονα, τα ανακατεύουμε με το ταχίνι και τα ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Πιέζουμε και απλώνουμε παντού τα μελομακάρονα ώστε να καλύψουμε όλη τη βάση.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε μαλακώσουν καλά.
Βάζουμε το τυρί κρέμα με το μέλι στον κάδο του μίξερ και έπειτα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια ανακατεύουμε.
Στύβουμε καλά τις ζελατίνες.
Τις λιώνουμε στο ζεστό γάλα και τις αφήνουμε λίγο ώστε να κρυώσουν.
Τις ρίχνουμε στον κάδο και ανακατεύουμε πάλι.
Βγάζουμε την βάση από την κατάψυξη, αδειάζουμε τη γέμιση από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Τέλος, σερβίρουμε το cheescake με μαρμελάδα μανταρίνι.
Απολαύστε το πιο νόστιμο cheesecake με μελομακάρονα και μαρμελάδα μανταρίνι
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη!
Ξέρεις τι μπορείς να φτιάξεις με τις πολύ ώριμες μπανάνες; Τα πιο νόστιμα, αφράτα και μαλακά μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη.…
Cheesecake με σύκα στο λεπτό!
Αν ψάχνεις για πρωινές ιδέες που να είναι χορταστικές, θρεπτικές και έτοιμες σε ένα λεπτό , τότε αυτή η συνταγή…
Σπανάκι με αυγά και ντοματίνια-βραδινό σε 5 λεπτά!
Γυρίζεις πεινασμέν@ το βράδυ από τη δουλειά και θες κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά και χορταστικό; Ε, αυτή η πανεύκολη συνταγή…