Εάν νιώθεις την ανάγκη να βελτιώσεις την υγεία του εντέρου σου, η λύση είναι μια!
Φτιάξε δικά σου σπιτικά τουρσιά, καθώς περιέχουν προβιοτικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου…και όχι μόνο!
Υλικά:
- Καρπούζι (κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών)
- Πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- Σέλινο
- Μπαστούνια από σέλερι
- Κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλατόνερο (2 λίτρα φρέσκο – χλιαρό νερό + 2 κ.σ. γεμάτες αλάτι χωρίς ιώδιο + 1 κ.σ. ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε εναλλάξ μια στρώση από σέλινο, φέτες καρπούζι & μήλο, σέλερι, σκόρδο, δάφνη, μαύρο πιπέρι μέχρι να γεμίσει το βάζο.
Φτιάχνουμε το αλατόνερο και γεμίζουμε το βάζο.
Κλείνουμε το καπάκι ή με γάζα ή με τούλι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει η ζύμωση.
Τοποθετούμε το βάζο σε ένα πιάτο, καθώς όσο διαρκεί η ζύμωση θα παρατηρήσετε να ξεχειλίζουν τα υγρά από το βάζο (αυτή είναι η φυσική διαδικασία της ζύμωσης).
Σε 6 – 7 ημέρες το τουρσί μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Extra tip:
Χρησιμοποιούμε αλάτι χωρίς ιώδιο γιατί το ιώδιο μαλακώνει το καρπούζι και το μήλο και δεν γίνονται τραγανά.
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ξύδι καθώς εξουδετερώνει τα φιλικά βακτήρια.
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Ραγού με κολοκυθάκια και γιαούρτι (Tocană de dovlecei )!
Ραγού με κολοκυθάκια και γιαούρτι: Μια ακόμη πεντανόστιμη, ελαφριά και σούπερ θρεπτική μολδαβική συνταγή που μου ζητήσατε και, φυσικά, σας ετοίμασα!Ένα…
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Το πιο εύκολο ψάρι του καλοκαιριού!
Καλοκαίρι χωρίς ψάρι γίνεται; Ε, όχι δεν γίνεται! Για αυτό σου έχω ετοιμάσει αυτή τη συνταγή για καλοκαιρινό ψάρι με…