Εάν νιώθεις την ανάγκη να βελτιώσεις την υγεία του εντέρου σου, η λύση είναι μια!
Φτιάξε δικά σου σπιτικά τουρσιά, καθώς περιέχουν προβιοτικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου…και όχι μόνο!
Υλικά:
- Καρπούζι (κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών)
- Πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- Σέλινο
- Μπαστούνια από σέλερι
- Κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλατόνερο (2 λίτρα φρέσκο – χλιαρό νερό + 2 κ.σ. γεμάτες αλάτι χωρίς ιώδιο + 1 κ.σ. ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε εναλλάξ μια στρώση από σέλινο, φέτες καρπούζι & μήλο, σέλερι, σκόρδο, δάφνη, μαύρο πιπέρι μέχρι να γεμίσει το βάζο.
Φτιάχνουμε το αλατόνερο και γεμίζουμε το βάζο.
Κλείνουμε το καπάκι ή με γάζα ή με τούλι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει η ζύμωση.
Τοποθετούμε το βάζο σε ένα πιάτο, καθώς όσο διαρκεί η ζύμωση θα παρατηρήσετε να ξεχειλίζουν τα υγρά από το βάζο (αυτή είναι η φυσική διαδικασία της ζύμωσης).
Σε 6 – 7 ημέρες το τουρσί μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Extra tip:
Χρησιμοποιούμε αλάτι χωρίς ιώδιο γιατί το ιώδιο μαλακώνει το καρπούζι και το μήλο και δεν γίνονται τραγανά.
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ξύδι καθώς εξουδετερώνει τα φιλικά βακτήρια.
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!
Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…