Αν δεν έχεις δοκιμάσει να φας σαλάτα με μαριναρισμένα, λεπτοκομμένα κολοκυθάκια καρπάτσιο, σου έχω μια μεγάλη έκπληξη!
Αυτή η σαλάτα είναι τόσο νόστιμη, όσο δεν μπορείς να φανταστείς! Και, βέβαια, είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που από δω και πέρα θα την τρως κάθε μέρα!
Υλικά:
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Χυμό από 1/2 πορτοκάλι (ή λεμόνι)
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Ο χρόνος μαριναρίσματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές έχεις κόψει τις φέτες και από την προσωπική σου προτίμηση, πόσο τραγανά ή μαλακά δηλαδή θέλεις να τα καταναλώσεις!
Φτιάχνουμε τη sauce ανακατεύοντας το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ελαιόλαδο και σουσάμι και προσθέτουμε το μίγμα στα κολοκυθάκια.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Καλή δροσερή σου απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…