Το λαχανόρυζο είναι κατεξοχήν ένα από τα αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Για αυτό σου έχω ετοιμάσει την πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για λαχανόρυζο κοκκινιστό, ιδανικό και για vegan διατροφή.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο (κομμένο σε φέτες)
- 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3 φλ. ζεστό νερό
- 100 ml. λευκό κρασί
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1 φύλλο Δάφνης
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα καρότα.
Προσθέτουμε το κομμένο λάχανο.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι – πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το Κουκουνάρι και 3 φλ. ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 15-20’.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!
Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…