Το λαχανόρυζο είναι κατεξοχήν ένα από τα αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Για αυτό σου έχω ετοιμάσει την πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για λαχανόρυζο κοκκινιστό, ιδανικό και για vegan διατροφή.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο (κομμένο σε φέτες)
- 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3 φλ. ζεστό νερό
- 100 ml. λευκό κρασί
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1 φύλλο Δάφνης
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα καρότα.
Προσθέτουμε το κομμένο λάχανο.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι – πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το Κουκουνάρι και 3 φλ. ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 15-20’.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη!
Ξέρεις τι μπορείς να φτιάξεις με τις πολύ ώριμες μπανάνες; Τα πιο νόστιμα, αφράτα και μαλακά μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη.…
Cheesecake με σύκα στο λεπτό!
Αν ψάχνεις για πρωινές ιδέες που να είναι χορταστικές, θρεπτικές και έτοιμες σε ένα λεπτό , τότε αυτή η συνταγή…
Σπανάκι με αυγά και ντοματίνια-βραδινό σε 5 λεπτά!
Γυρίζεις πεινασμέν@ το βράδυ από τη δουλειά και θες κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά και χορταστικό; Ε, αυτή η πανεύκολη συνταγή…