Θέλεις να φτιάξεις το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα, μόνο με λίγη υπομονή και πολλή αγάπη; Σου έχω την πιο νόστιμη συνταγή για μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα που είμαι σίγουρη ότι θα φτιάχνεις όλον τον χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα!
Αφράτο, μυρωδάτο και γεμάτο αγάπη!
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 40 γρ. νωπή μαγιά (ή 1,5 φακελάκι ξηρή)
- 500 ml γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. σταφίδες + 25 ml κονιάκ για μούλιασμα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 φακελάκια βανίλια
- 8 κρόκοι αυγών
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ενεργοποιούμε τη μαγιά:
Διαλύουμε τη μαγιά σε 350 ml χλιαρό γάλα με 150 γρ. αλεύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40’ μέχρι να φουσκώσει.
2. Ετοιμάζουμε το μείγμα:
Χτυπάμε κρόκους, ζάχαρη και βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη φουσκωμένη μαγιά και αφήνουμε να διπλασιαστεί (1-1,5 ώρα).
3. Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα σε 3 δόσεις (λίγο-λίγο), ανακατεύοντας κάθε φορά.
Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Δημιουργούμε μια πολύ μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
4. Προσθέτουμε σταφίδες & ξύσμα:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε κονιάκ, στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε απαλά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη 1 ώρα.
5. Φόρμα και ψήσιμο:
Γεμίζουμε φόρμες (στρωμένες με χαρτί ή χάρτινες) μέχρι το 1/3 του ύψους.
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη στις φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C -170°C για 35-40 λεπτά.
(Κάνουμε τεστ με οδοντογλυφίδα.)
Αφήνουμε τα τσουρέκια να κρυώσουν μέσα στις φόρμες.
Προαιρετικά: στολίζουμε με γλάσο ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!
Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…