Μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα! - Aliona Stratulat
Skip to content

Μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα!

19 Απρ 2025
/
moldaviko tsoureki

Θέλεις να φτιάξεις το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα, μόνο με λίγη υπομονή και πολλή αγάπη; Σου έχω την πιο νόστιμη συνταγή για μολδαβικό τσουρέκι χωρίς ζύμωμα που είμαι σίγουρη ότι θα φτιάχνεις όλον τον χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα!

Αφράτο, μυρωδάτο και γεμάτο αγάπη!

  • 1 κιλό αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 40 γρ. νωπή μαγιά (ή 1,5 φακελάκι ξηρή)
  • 500 ml γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σταφίδες + 25 ml κονιάκ για μούλιασμα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. αλάτι

1. Ενεργοποιούμε τη μαγιά:
Διαλύουμε τη μαγιά σε 350 ml χλιαρό γάλα με 150 γρ. αλεύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40’ μέχρι να φουσκώσει.

2. Ετοιμάζουμε το μείγμα:
Χτυπάμε κρόκους, ζάχαρη και βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη φουσκωμένη μαγιά και αφήνουμε να διπλασιαστεί (1-1,5 ώρα).

3. Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα σε 3 δόσεις (λίγο-λίγο), ανακατεύοντας κάθε φορά.
Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Δημιουργούμε μια πολύ μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

4. Προσθέτουμε σταφίδες & ξύσμα:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε κονιάκ, στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε απαλά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη 1 ώρα.

5. Φόρμα και ψήσιμο:
Γεμίζουμε φόρμες (στρωμένες με χαρτί ή χάρτινες) μέχρι το 1/3 του ύψους.
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη στις φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C -170°C για 35-40 λεπτά.
(Κάνουμε τεστ με οδοντογλυφίδα.)

Αφήνουμε τα τσουρέκια να κρυώσουν μέσα στις φόρμες.
Προαιρετικά: στολίζουμε με γλάσο ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής πατώντας εδώ!

Καλή απόλαυση!

Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!

Διαβάστε επίσης

Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!

Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…

Μάθετε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…

Μάθετε περισσότερα

Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας

Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ξεκινήσουμε μαζί τη διατροφική σου μεταμόρφωση!

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου καλώντας με στο 21 1418 5420 ή

συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας