Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ φαγόπυρο, αυτό το ψωμί με φαγόπυρο χωρίς γλουτένη θα σε εντυπωσιάσει!! Αν όμως έχεις δοκιμάσει και δεν σου άρεσε, τότε αυτό το ψωμί πάλι θα σε εντυπωσιάσει!
Σπιτικό, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά και χωρίς πολλά πολλά!
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και πολύ χορταστικό!
Υλικά
- 500 γρ. φαγόπυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά το φαγόπυρο.
Το προσθέτουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να μουλιάσει στο νερό για 12 ώρες.
Το στραγγίζουμε αλλά δεν το ξεπλένουμε!!
Το πολτοποιούμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ με το αλάτι, πάπρικα, ελαιόλαδο και 200 ml νερό.
Το ξαναβάζουμε στο μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ζυμωθεί για 15 -24 ώρες τώρα που κάνει κρύο (πρέπει να φουσκώσει η ζύμη). Όταν έξω έχει πιο ζεστό καιρό 12 με 15 ώρες μπορεί να είναι αρκετές.
Προσθέτουμε τα σπόρια, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίζουμε το ψωμί με λίγα σπόρια αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1.5 ώρα στους 180 °C .
Διατηρούμε το ψωμί με φαγόπυρο χωρίς γλουτένη στο ψυγείο.
Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις!
Καλή απόλαυση!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…