Ραγού με κολοκυθάκια και γιαούρτι: Μια ακόμη πεντανόστιμη, ελαφριά και σούπερ θρεπτική μολδαβική συνταγή που μου ζητήσατε και, φυσικά, σας ετοίμασα!Ένα απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, ελαφρύ, νόστιμο και δροσερό που τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια σε κυβάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν (να κρατήσουν λίγο).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για λίγα λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.
Δοκίμασέ τη μοναδική αυτή συνταγή για ραγού κολοκυθάκια και γιαούρτι και περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής εδώ!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Το πιο εύκολο ψάρι του καλοκαιριού!
Καλοκαίρι χωρίς ψάρι γίνεται; Ε, όχι δεν γίνεται! Για αυτό σου έχω ετοιμάσει αυτή τη συνταγή για καλοκαιρινό ψάρι με…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…