Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τη δική σου μυζήθρα με μόνο 1 υλικό και 3 απλές και πανεύκολες κινήσεις;
Κι όμως, γίνεται!!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα σε ένα γυάλινο σκεύος.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες μέχρι να αρχίζει να κόβει το γάλα και να ξεχωρίζει σε στερεό και υγρό (γίνεται ξυνόγαλο).
- Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου: όσο πιο ζεστό είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ξινίσει το γάλα.
- Ρίχνουμε το ξυνόγαλο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις.
- Δεν υπερθερμαίνουμε το γάλα, πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό.
- Περίπου μετά από 10–15 λεπτά, το μίγμα θα απόκτηση την υφή του cottage cheese.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος στον οποίο έχουμε τοποθετήσει μια γάζα ή τούλι.

- Δένουμε τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί και το αφήνουμε να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες.
Τόσο απλά και εύκολα έχεις ένα πεντανόστιμο σπιτικό τυρί!!
Καλή απόλαυση!!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Εντερικό Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «δεύτερο εγκέφαλό» μας!
Το εντερικό μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί) που «κατοικούν» στο έντερο του ανθρώπου.…
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθόπιτα… γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολη, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, και τόσο θρεπτική, με φέτα…
Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο: Γιατί μας ενδιαφέρει και πώς να τα διαχειριστούμε στη διατροφή μας
Πολλές φορές όροι όπως «γλυκαιμικός δείκτης», «γλυκαιμικό φορτίο» ή «γλυκαιμική απόκριση» προκαλούν σύγχυση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι…