Όπως και να το πεις η στραπατσάδα ή καγιανάς… μυρίζει καλοκαίρι! Από τα πιο απλά γρήγορα και νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά που ξυπνούν αρώματα, γεύσεις και αναμνήσεις!
Υλικά:
- 4 ντομάτες (τριμμένες ή ψιλοκομμένες)
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη (για να “κόψει” την οξύτητα της ντομάτας)
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3–4 αυγά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5–7’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα “στραπατσάρουμε” λίγο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό!
Κι αν θέλεις, βάλε και λίγη φέτα από πάνω. Εγώ το προτιμώ και σκέτο – πιο ελαφρύ και καλοκαιρινό όπως πρέπει!
Υπάρχει πιο νόστιμο, γρήγορο και καλοκαιρινό φαγητό από την στραπατσάδα ή καγιανά;
Καλή απόλαυση!
Μπορείς να δεις το βίντεο της συνταγής εδώ!
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησέ με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη!
Ξέρεις τι μπορείς να φτιάξεις με τις πολύ ώριμες μπανάνες; Τα πιο νόστιμα, αφράτα και μαλακά μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη.…
Cheesecake με σύκα στο λεπτό!
Αν ψάχνεις για πρωινές ιδέες που να είναι χορταστικές, θρεπτικές και έτοιμες σε ένα λεπτό , τότε αυτή η συνταγή…
Σπανάκι με αυγά και ντοματίνια-βραδινό σε 5 λεπτά!
Γυρίζεις πεινασμέν@ το βράδυ από τη δουλειά και θες κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά και χορταστικό; Ε, αυτή η πανεύκολη συνταγή…