Vegan Μαγειρίτσα (ή και φρικασέ) με μανιτάρια για όσους αποφεύγουν την παραδοσιακή, αλλά θέλουν μια γευστική σούπα για το βράδυ της Ανάστασης!
Θα την ερωτευτείτε από την πρώτη… μπουκιά!
Υλικά:
- 500γρ μανιτάρια (άσπρα & πλευρώτους)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
- 0,5 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 1/2 μάτσο άνηθο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1-2 λεμόνια
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα.
Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σοτάρουμε, για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, περιχύνουμε με 1 ποτήρι νερό (μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω) και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Τέλος, σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και το προσθέσουμε στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.
Mόλις δέσει, η vegan μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!🐰💓
Αν θέλεις να δεις περισσότερες υγιεινές συνταγές, ακολούθησε με στο Instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!
Λατρεύεις τη μους σοκολάτας, αλλά είτε νηστεύεις είτε ακολουθείς vegan διατροφή; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με 3…
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!
Λατρεύεις τα κεφτεδάκια, αλλά συνήθως σου πέφτουν βαριά ή σου προκαλούν ενοχλήσεις στο έντερο; Έ σου έχω την απόλυτη συνταγή…
Τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού!
Αυτή η συνταγή για τραγανά μηλοπιτάκια με φύλλα ρυζιού είναι το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό για το φθινόπωρο και…